Единствената къща на Заха Хадид е внушителен космически кораб (видео)


Единствената частна къща на Заха Хадид бе току-що завършена и без изненада, тя прилича на космически кораб, който точно е кацнал на земята. Създаден с нео-футуристична естетика и достатъчно остъкляване, Capital Hill Residence застава в ярък контраст със зеленината наоколо. Домът се намира в сърцето на руската гора на Барви, само на няколко километра западно от Москва. Проектът за 140 млн. долара бе завършен за предприемача Владислав Доронин, който управлява „Капитал Груп“ и „Око Груп“.

Къщата е с площ 3340 квадратни метра i незабавно привлича вниманието с високата си кула, която се издига на 35 метра над земята. Хадид поставя основната спалня на върха, така че Доронин може да се събужда на паранорамна гледка от море от дървета. Тя е свързана към долните нива с остъклен асансьор и стълбище.

По-голямата част от дома е построена на склон и включва басейн, спа, фитнес зала и дори нощен клуб. Доронин, който се срещна с Хадид преди десетилетие, казва, че е много доволен от дома си. „Тази удивителна и амбициозна сграда е свидетелство за нейната гениалност“, казва той, добавяйки, че е бил впечатлен още от момента, в който видял първоначалните скици на Хадид върху салфетка. „Тя създаде перфектната склуптора за живот“, категоричен е Доронин.

Единствената къща на Заха Хадид е внушителен космически кораб (видео)
Гласувайте за тази статия

placeholder