Египет иска да ни помага да оправим туризма си


Търговският обмен между България и Египет достигна 1 милиард долара. Това обяви посланикът на страната Н. Пр. Моайад Фаталлах Елдали. Той обясни, че през последните години сътрудничеството между двете страни е много добро и се надява в най-скоро време търговският обмен да нарасне още повече.

Н. Пр. Моайад Фаталлах Елдали сподели, че Египет ще опита да предаде своя опит в туризма на България, за да може страната ни да стане по-интересна дестинация за чужденците.

,,България и Египет подписаха меморандум за развитие на туризма и ще обменим опит в тази сфера. Ще има и чартърни полети между двете страни. Търговският обмен между България и Египет достигна 1 милиард долара и се надявам той да продължи да расте. Изнасяме торове, машини за тежката промишленост, земеделски продукти. Имаме интерес да внасяме пшеница от България“, заяви Елдали в ефира на Bulgaria ON AIR.

Посланикът на северноафриканската държава също така сподели, че Египет продължава да се бори за постигане на сигурност в страната, тъй като заради размириците там в последните години и терористичните атентати много туристи решили да изключат страната като своя дестинация.

,,Постигането на сигурност е много важна част от стратегията на правителството. Все още се борим с терористите, но се надявам благодарение на международната общност и съседите ни, да се преборим с този проблем. От 2017 година започнахме плановете за изграждането на нова административна столица. Тя се намира на 50 километра от Кайро. Очакваме първата фаза да бъде завършена през следващата година. Чакат ни и още мегапроекти, които трябва да бъдат завършени“, сподели посланикът.

Източник: novini.london

снимка: Интернет

Египет иска да ни помага да оправим туризма си
Гласувайте за тази статия

research symptoms