Електричеството в Хитрино е спряно заради изтичането на газ

Общо 12 аварирали вагона има в центъра на Хитрино


Електричеството в Хитрино е спряно, бензиностанциите наблизо също не работят заради извънредното изявление на органите на реда, че има изтичане на газ в селото от цистерна, предаде Нова телевизия. Газът ще бъде замразяван и трошен на парчета, за да няма и минимална възможност за взрив. Всяка искра може да бъде фатална.
В момента машина с течен азот е тръгнала към цистерните. Следователи продължават да разследват. Селото ще остане блокирано заради тежката ситуация.

Главен комисар Георги Костов и министърът на вътрешните работи в оставка заявиха, че положението е усложнено и решенията как да се действа трябва да са много добре обмислени.

Общо 12 аварирали вагона има в центъра на Хитрино – 9 от тях са пълни с пропилен, останалите 3 с пропан – бутан. Една от цистерните е била пропукана, имало е изтичане на газ и по тази причина цяла нощ тя е била охлаждана. Има теч на газ и от още една цистерна. С настъпването на деня и повишаването на температурите, има реална опасност от обгазяване.

Всяка искра може да бъде фатална, затова служителите при извършването на всички тези действия трябва да бъдат изключително внимателни.

Стана известно още, че при адския взрив всички улики от инцидента са били напълно унищожени, затова на разследващите органи ще бъде много трудно да установят истинските причини.

Електричеството в Хитрино е спряно заради изтичането на газ
Гласувайте за тази статия

placeholder