Енергийно независима къща е почти невидима


„Disappear Retreat“ на архитектите от COULSON е малка огледална къща, която не само изглежда сливаща се с пейзажа, но също така може да се похвали с почти нулев отпечатък върху природата. Това сглобяемо жилище извън града е напълно енергийно независимо. Пасивният дом от близо 8 квадратни метра не се нуждае от активни системи за отопление или охлаждане дори при екстремни климатични условия.

Минималистичната квадратна форма на Disappear Retreat разполага с многобройни плюсове и приложения като сауна в задния двор. Стъклените стени с огледало позволяват уединение и изгледи на пълна височина и във всички посоки. Те са изолирани с тройни панели, за да се сведе до минимум консумацията на енергия. Стените имат и UV отразяващо покритие, за да се предпазят от сблъсъци с птици и животни.

COULSON Architects са разработили три модела за почивка сред природата с различни вътрешни оформления, включително спалня и баня с вграден диван / легло и баня. Основният модел е с оформление на отворен план за многоцелево използване и сауна, която е оборудвана с нагревател и вградени пейки. Всеки модул може да се побере на стандартно ремарке.

Херметически затворените и супер изолирани жилища се захранват със слънчева енергия и разполагат с интегрирана водопроводна система. Съоръженията са оборудвани със системи за събиране на дъждовна вода и компостиране. Ако тези модели са ви харесали, може да дадете своята заявка посредством контакйтите, оставени на сайта на архитектите.

Източник: Inhabitat.com

Енергийно независима къща е почти невидима
4.7 (93.33%) 3 глас(а)

placeholder