Идеи и съвети

Етажерката за вашия ъгъл


Хората строят къщи с големи гаражи и мазета, ние имаме малки жилища. Всяко пространство може и трябва да бъде използвано максимално, дори онзи ъгъл ей там, в който освен прах, нищо друго не се събира.

Ето една чудесна идея, която е ефектна и лесна за изпълнение и модифициране според възможностите и нуждите. Тя е на потребителя doctorpartlow от imgur.com, който за съжаление не съм аз.

Човекът се видял в чудо от кашоните с мъжките си съкровища, които били струпани на пода в мазето му. Със същия успех би изплакала всяка дама, която никога няма достатъчно място за гримовете, лаковете, цветята, котката, тенджерите, герданчетата, списанията, книгите с готварски рецепти, саксиите с билките, колекцията от миди и камъчета, статуетката от мама, семейните снимки, скъсаното копче, фибите, кърпите за баня…

VyuxI

Място обаче имало само в ъгъла. На мазето. Но нищо не пречи този ъгъл да е в кухнята, банята, коридора, антрето, балкона, спалнята, детската… Всеки ъгъл би свършил работа, ако се налага.

S5sl0

Човекът бил креативен и се оправил сам – сглобил и закрепил за стената дървена конструкция. Може да ползвате също готови метални профили, ако смятате, че ще Ви е по-лесно. Има ги във всеки строителен магазин.

qiG0e

Ако сте дама, може да се наложи да ползвате помощ от съпруг, приятел, съсед, майстор, но не е задължително. В края на краищата, можете да режете лук с невъоръжено око и да говорите с приятелка по телефона, докато гледате CNN. Това едва ли е по-трудно…

За рафтовете и страниците doctorpartlow е ползвал шперплат. Шперплатът може да се замени с всичко, което имате налично – стари врати, мебели и части от мебели, OSB, МДФ, ПДЧ, дъски от палета… А ако имате специални умения и инструменти, защо стъкло или метал също могат да свършат работа.

651Bj

Горе-долу това е. Остава да наредите съкровищата си и да забърсвате праха от време на време.

cQU33

Представете си на мястото на кашоните книгите или цветята на любимата или всички търкалящи се по пода играчки на детето. Или инструментите на мъжа си.

А подобна етажерка в хола си! И никой друг няма да има такава, а роднините и гостите ще се скъсват да хвалят златните Ви ръце.

Ykvtf

Етажерката за вашия ъгъл
4.7 (93.33%) 6 глас(а)