ФБР отне скъпарско имение на олигарх


Руският олигарх Олег Дерипаска посрещна новата седмица със замразени активи в САЩ, включително скъпарско историческо имение. Според „Ню Йорк Поуст“ Дерипаска първо е купил новото жилище за 42,5 милиона долара през 2008 г., но неотдавна американското правителство е отнело достъпа му до дома, който се намира точно на улицата растояние от имението на бизнесмена Лен Блаватник. Блаватник купи домът си за рекордните 90 млн. долара по-рано тази година.

Владимир Путин (ляво) и Олег Дерипаска (дясно)

Американското правителство смята, че Дерипаска се смята за свързан както с руските мафиотски лидери, така и с руския президент Владимир Путин. Той е в списъка със санкциите за тези връзки, както и за предполагаемото му участие в престъпления, включително убийство, пране на пари, подкуп и рекет. Освен това Дерипаска е подкупвал в продължение на години мениджъра на предизборната кампания на Тръмп – Пол Манафорт.  Дерипаска направи, обаче, интересен ход като уреди своя бизнес партньор, олигархът Роман Абрамович, да премести децата си и бившата си съпруга Даша Жукова в иззетия дом – пететажна градска къща.

По-рано тази година Абрамович се появи по заглавията в пресата, когато заяви плановете си да построи мега-имение в една от хубавите части на Ню Йорк, а след това разкри, че историческият дом всъщност ще бъде за Жукова, а не за него. Домът, който ще съчетае три къщи, ще бъде „най-големият дом, който градът някога е виждал“, според представител на архитекта Стивън Уанг, който ще проектира мега-имението. Като цяло, тази година  той е прехвърлил на Жукова имот на стойност 92 млн. долара, който, заслужава да се отбележи, е близък с Иванка Тръмп. И за да добави още едно усложнение към ситуацията – Абрамович понастоящем се среща с бившата съпруга на Дерипска – Полина Дерипаска.

ФБР отне скъпарско имение на олигарх
Гласувайте за тази статия

placeholder