Франк Гери преобрази винарна в Испания


Испания, обширни хълмове с лозе и стара винарна – това е едно от последните места, където очаквате да видите сграда, проектирана от архитекта Франк Гери. Деконструктивисткият стил на Гери, обаче намери своята роля във винения регион. Основната структура датира от 19 век, но днес винарната с хотел няма нищо общо след като бива докосната от авангардния стил на Гери. Новият луксозен комплекс включва покрив от огромни титаниеви листа, които се извисяват над хълмистия пейзаж. Хотелът е пет звезди с ресторант, музей и още много други.

Комплексът „Marques de Riscal“ е завършен още през 2006 г. и е първият завършен хотел на Гери. Хотелът се състои от 43 стаи, а самата постройка стои като произведение на изкуството, екстериорът е изваян като склуптура, а светлина изпълва интериора с високи тавани. Близо 11 години след откриването на хотела, той изпълнява своята цел да привлича туристи в района и да получава само бляскави ревюта по света.  Надеждите за новия комплекс са той да продължи тази традиция и да придобие славата на арт музея на Гери в Билбоа.

Супер-модерният хотел се отличава с екстериор в сребърни и златни нюанс, които пък отразяват цветовете по бутилките вино на винарната. Поради странната форма на сградата, интериорът също е доста нестандартен с накъдрени прозорци и интересни стени. Стаите и апартаментите имат изглед към красивите гледки на провинциална Испания, а в ресторантът се предлагат деликатеси за всеки вкус.

Франк Гери преобрази винарна в Испания
5 (100%) 2 глас(а)