Гърците недоволни от българска схема за отдаване под наем


Гръцките медии подеха кампания срещу българи, които отдават под наем жилищата си на Халкидики, без да плащат данъци, съобщава БНР по информация на местни медии.

Очаква се икономическа полиция да изпрати полицаи под прикритие, които да разбият схемата, позната от години. За разлика от преди обаче тя вече обхваща всички райони на Халкидики, информира пред местни медии председателят на собствениците на стаи под наем и малки хотели Димитрис Хадалис. По тази причина гърците настояват за масови проверки, за да се прекъснат нелегалните действия на българите.

Те се оплакват, че системата е добре организирана – сърби и българи са закупили напълно законно малки апартаменти на Халкидики, които отдават на туристи за 30 евро на вечер на стая. Ниската цена идвала от факта, че чужденците не плащали данъци за разлика от гърците, при които стаите струват двойно. В схемата са включени и посредници, които намират клиенти от реклама в местни вестници до всички входни места към Халкидики.

По данни на местни медии гърците се страхуват да подадат официално сигнал в полицията, защото вече имало няколко случая на запалени хотели на информатори.

Случаят се коментира както в печатните медии, така и в телевизиите.

Източник: novini.london

research symptoms