Гипсови плоскости от Knauf за по-чист въздух и звук

Красив дизайн и по-чист въздух с Knauf Cleaneo® Akustik


Чистият въздух вече е една осъзната нужда. Качеството на въздуха във вътрешното пространство на обществените сгради и частните жилища често не е на желаното ниво. Това се получава от херметическата обвивка от топлоизолационните материали на сградите, от химикалите, използвани в бита и промишлеността, както и поради недостатъчното проветряване и достигане на свеж въздух в помещенията. Едни от основните замърсители на въздуха в помещенията, за които често не подозираме, са някои интериорни бои, подовите настилки и лепилата за тях, лепилата и лаковете, ползващи се в мебелната промишленост, почистващите препарати, цигареният дим, които вредят на хората бавно и продължително.

В началото на 2016 г. Кнауф България стартира производството на плоскости Cleaneo®  Akustik в завод Марица, с. Медникарово – нова линия акустични плоскости за създаване на комфортни вътрешни пространства, пречистващи въздуха. Това улеснява не само доставката им до всяка точка в страната, а и ги прави по-изгодни и на по-добра цена.

 

Knauf_Cleaneo Akustik

 

Knauf Cleaneo® Akustik са перфорирани плоскости, които съдържат в гипсовото си ядро зеолити – естествени минерали с вулканичен произход и със специални каталитични  свойства. Те  разграждат вредни вещества  и неутрализират миризми като формалдехиди, ацеталдехиди, бактерии и много други летливи органични съединения, отделящи се в ежедневието на човек, като създават много по-благоприятен микроклимат в помещенията. Осъществява се 24-часов каталитичен процес без натрупване на вредни вещества или изразходване на зеолитните минерали.

 

ID_123568__Q7I5738

 

Продължителността на процеса на разграждане е в зависимост от концентрацията на вредни вещества, покритието на плоскостите, перфорацията и движението на въздуха в помещенията възлиза на няколко часа. За да се използват ефективно  възможностите на плоскостите, се препоръчва да се спазва минимално съотношение на количество плоскост спрямо обем на помещение, което е  минимум. 0,2 m² на кубичен метър от обема на помещението. Целият каталитичен процес  може да бъде ускорен от принудително движение на въздуха в помещението (например от тавански вентилатор, климатична инсталация и др.), което спомага за по-ефективно осъществяване на Cleaneo®  ефекта.

Красивият дизайн на окачените тавани с Knauf Cleaneo®  Akustik е поредното предимство за клиента. Иновативни и уникални дизайнерски решения за завършване на помещенията, с набор от различни по размер и форма перфорации, разчупват стандартната визия.

 

ID_123566__Q7I5735

 

Knauf Cleaneo®  Akustik са изпитани в акредитирани лаборатории и отговарят на националните стандарти за акустика. Те имат способността да намаляват реверберацията, с което и намаляват ефекта на ехото благодарение на перфорацията и тънкия акустичен воал, с който е каширана обратната страна на плоскостта.

Новият FF кант  улеснява монтажа и контролира разхода на фугиращия материал, като увеличава производителността. Кантовете са грундирани фабрично. Така се осигурява оптимална връзка между плоскостта и фугиращия материал – Knauf Jettfiller или Uniflott. Точните заводски размери (дебелина 12,5 mm, широчини от 1200 до1300 mm, дължини от 2000 до 3000 mm на Knauf Cleaneo® Akustik гарантират правилното полагане на плоскостите спрямо монтажния растер. Вижте филмчето за монтаж:

 

Гипсови плоскости от Knauf за по-чист въздух и звук
5 (100%) 2 глас(а)

placeholder