Главни улици в Бургас ще бъдат ремонтирани през 2018 г.


Една от главните улици в Бургас – бул. „Алеко Богориди”, ще бъде напълно реконструирана и обновена през тази година, предаде кмета.bg.

Паралелно с нея ще бъдат ремонтирани и намиращите се в близост улици „Лермонтов”, „Фотинов”, „Възраждане”, „Отец Паисий”, „Шипка”, „Успенска”, „Гео Милев”, „Иларион Макариополски” и „Граф Игнатиев”.

„Всички тези ремонти ще започнат веднага след приемането на бюджета за 2018 г. Очакваме до края на годината те да бъдат готови. Досега ремонтите не са започнали, защото беше нужно да се осигури и съфинансирането. Вече има избран изпълнител. ”, обясни кметът Димитър Николов.

По думите му подземната комуникация на улиците, пресичащи бул. „Богориди”, е разрушена почти на 70%, което налага незабавното им ремонтиране.

За тази година в бюджета на Общината обаче не са предвидени средства за ремонт на останалата част от другата главна улица – „Александровска”. Идеята на местната власт е в бъдеще тези пари да бъдат привлечени по линия на Оперативните програми.

През тази година предстои реконструкция още на бул. „Демокрация“. Там ще бъде изграден бърз автобусен коридор и ще се въведе система за интелигентно управление на светофари. Изцяло реконструирана ще бъде ул. „Струга”.

Освен това ново LED осветление ще замени старите осветителни тела в к-с „Изгрев”.

Около училище „Братя Миладинови” ще бъдат обособени нови паркоместа. Ще продължи ремонтирането и на вътрешните улици в кв. „Възраждане”, където също са предвидени допълнителни места за паркиране.

Ще започне първия етап от реконструкцията на ул. „Димитър Димов” – от кръговото до х-л „Фаворит”.

Главни улици в Бургас ще бъдат ремонтирани през 2018 г.
Гласувайте за тази статия

placeholder