Хотел вдъхновен от Доломитите


Хотелът, датиращ от ранните години на 20 век, е обновен майсторски от дизайнерско студио noa* в прекрасна сграда, която носи очарованието на природата в стените си. Заобиколен от хванатите в снежна прегръдка Доломити,  Tofana Hotel ‘Explorer’s Home’ се радва на тихо разположение в близост до гората и ски лифта. Асиметричната форма на сградата е вдъхновена от ландскейпа на планината, като включва зигзагообразни балкони с гъсто засадени иглолистни дървета, които допринасят за общото внушение.

 

 

Намира се в Италия, долината Бадия. Основан през 1933 г., управлението се предава последователно на три поколения и в момента е собственост на Гюнтер и Верена Френа, които споделят ентусиазма от идеята за отдих на открито. Водени от начина на живот на клиентите си, архитектите създават хотел в образа на планина с тераси, които приличат на маршрути за катерене, а многобройните дървета и растения по тях помагат за естественото сливане на сградата в пейзажа. Зашеметяващите гледки към Доломитите могат да се видят в своето разнообразие от многобройни ъгли.

 

 

„От сграда до пейзаж: дизайнът празнува еволюционната трансформация на една първоначално компактна сграда – в един пластов структурен пейзаж, който отразява устойчиво обкръжението му … къщата носи природата вътре в къщата“, каза архитектът Лукас Рунджър. Големите прозорци и просторните тераси позволяват на естествената светлина да проникне дълбоко в сградата. Интериорната цветова схема, палитрата на материалите и пространственото оформление също вдъхновяват природата. Използването на бор, лен и естествен камък, съчетано със сини, зелени и кафяви тонове, напомнят алпийски ливади, биотопи, мъхове и скални пещери от долината.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: inhabitat.com

Снимки: noa*

 

 

Хотел вдъхновен от Доломитите
Гласувайте за тази статия