Идеи със страстна португалска любов


По време на всеки ремонт или ново строителство, собственикът е натоварен с избора на баланс между функционалност и стил. Изборът е огромен. Кое ще е с приоритет – дизайнът или функционалността, как да се съчетаят двете?  Ако се намирате в този омагьосан кръг, то ще е добре да обмислите един по-нестандартен вариант. Моделите на плочките могат да осигурят висока степен на въздействие и функция.

Възраждането на ярките плочки с шарки идва от средиземноморската култура. Ако търсите вдъхновение, за да превърнете простия участък от плочки в произведение на изкуството, директно разгледайте източника. Португалия е известна с красивата си керамика, която през вековете се е доказала като неоспоримо доказателство за висока естетика. Точно така, векове. Знаете ли, че Лисабон е по-стар от Рим, Париж или Лондон? Богат на история и природна красота, този исторически град използва зашеметяваща шарка, за да привлече посетителите си въвв секи възможен момент. Донесете у дома романтиката на западната брегова линия и символът на вековни дизайнерски решения.

Португалска керамика в кухнята

Модерните кухни могат да бъдат доста изчистени и скучни. Ако не сте почитатели на минималистичният дизайн, но търсите нещо изчистено, то плочките в португалски стил ще са идеалното решение за вас. Те могат да се вържат с всякакъв вид помещение, независимо колко модерен е дизайнът. Керамиката е красива и седи много приятно зад кухненския плот. Също така , бивайки плочка, е лесна за почистване и издържлива във времето.

 

Шарки в банята

Освен ако не сте един от малкото късметлии с просторна баня, вероятно работите с ограничена квадратура. Поставянето на интересни плочки ви позволява да добавите дизайнерски елемент, който ще ви подобрява настроението всеки път, щом влезете.По магазините има избор от купища цветни и интересни плочки, но нищо друго няма да вкара по-добре лятното настроение от португалските плочки.

На двора

 

Животът al fresco е синоним на средиземноморски живот. Не е нужно да се ограничавате с използването на шарени плочки в интериора. Използвайте ги и въ външни пространства, за да им придадете тежкарско и небрежно усещане.

Забавната, цветна плочка прави всеки вътрешен двор да се усеща готов за партита. Отдайте се на топлите португалски вечери с модерен вътрешен двор, от който няма да искате да си тръгвате.

 

Португалски щрихи във фасадата

Керамичните плочки са чувствителни на влиянията в климата, затова не са разпространени като външна декорация по нашите ширини. Все пак използването им просто като акцент не е беда. В Португалия, те обикновено рамкират вратите и прозорците, или са използвани да изобразят определена картина на фасадата. При всички положения, това е нещо изключително красиво.

 

 

Идеи със страстна португалска любов
Гласувайте за тази статия

placeholder