Игрива поликарбонатена къща в Рио


Базираните в Сао Пауло архитекти, Nitsche Arquitetos, разкриха красиво цветно плажно жилище, направено от уникална комбинация от строителни материали, включително сглобяеми дървени стълбове, многоцветни нюанси на прозорците и прозрачен поликарбонатен покрив. Изцяло заобиколена от гъста гора и в непосредствена близост до един от най-красивите плажове разположени по крайбрежието на Сао Пауло, Casa Praia Vermelha се издига от земята с шест големи колони, за да постави жилищните зони на дома високо в дървения навес.

Къщата е с две основни нива, плюс долния етаж, където са разположени гараж и складово помещение. Структурата е вдигната от земята с шест големи стълба от ламинирано дърво (залепен ламиниран дървен материал), за да съчетае домас буйната зеленина. Заедно с изобилието от дървета, плоските покриви на къщата осигуряват допълнително засенчване, а големите прозорци осигуряват естествена вентилация, когато се отварят през летните месеци.

Екстериорът на дома успява да се открои сред зеления балдахин, обаче, благодарение на поредицата от цветни нюанси на прозорците. Различните нюанси на жълто, оранжево и червено придават на дизайна забавна и причудлива естетика. Контрастиращите ярки цветове са по-строгите строителни материали на дизайна, включително термо-акустичен метален капак и прозрачен покрив от керемиди от поликарбонат, който осветява вътрешността с приглушена естествена светлина.

Квадратният обем на къщата се състои от осем правоъгълни модула, четири от които съставляват големите дневни и кухненски помещения, а останалите четири – спалните. Благодарение на прозрачния покрив, интериорът е светъл и просторен с нотки на топло дърво, за да се създаде удобна и приветлива жилищна площ. За да съчетаят интериора на дома с естествената му среда, големите плъзгащи се врати се отварят до открита тераса с плувен басейн в ъгъла.

Източник: INhabitat.com

 

Игрива поликарбонатена къща в Рио
Гласувайте за тази статия

placeholder