Илон Мъск ще продава нов вид тухли изкопани от земята


Хората се редят на опашки, за да купят шапки и огнехвъргачки от The Boring Company, а основателят Елон Мъск не спира само до там. Той току-що обяви последната си революционна идея в социалната мрежа Twitter. Това са комплекти от масивни заключващи се заедно тухли, направени от скали от тунели. Първият комплект ще бъде вдъхновен от пирамидите на Древен Египет.

Подобните на ЛЕГО тухли могат да бъдат следващата стока на The Boring Company. Мъск казва, че строителните материали ще бъдат достатъчно здрави, за да изкарат цял живот и да се справят със силни земетресения като тези в Калифорния. Новите тухли също така няма да бъдат тежки, защото ще бъдат „издълбани в средата“.

Мъск не уточнява размерите на тухлите или структурите, създавани с тези комплекти. Но когато се бива попитан дали тези тухли могат да бъдат използвани за жилища на достъпни цени, той казва, че тухлите имат „точен завършек на повърхността“ и двама души могат да издигнат външните стени на малката къща за около един ден. На въпроса за въздействието върху околната среда, Мъск казва: „Ами, това буквално е направено от камък.“

Все още не са известни повече подробности като цената или когато комплектите ще бъдат достъпни за покупка, но Мъск заяви, че планира да ги доставя по целия свят.

Изданието The Verge посочи, че от известно време The Boring Company обмисля стратегии за справяне с изкопаната мръсотия, а страницата на „Често задавани въпроси“ на компанията пише, че „проучват технологии, които ще рециклират земята в полезни тухли, подходящи за изграждане на структури“. Мъск посочва именно пирамидите за свое вдъхновение, а и той вече е спечелил милиони долари от продуктите на Boring Company. 

Илон Мъск ще продава нов вид тухли изкопани от земята
Гласувайте за тази статия

placeholder