Инфраструктурата остава сериозен проблем за туризма


Инфраструктурата остава сериозен проблем за туристическия сектор, каза за Радио „Фокус” Иван Иванов, председател на Регионалната бургаска туристическа камара (РБТК). По думите му Камарата все още не се е справила със сивата икономика и инфраструктурата, като тези фактори дават силно отражение върху чужди инвеститори, които в последните години се насочват към други дестинации.

„По отношение на входящия туризъм вниманието ни е поставено по отношение състоянието на инфраструктурата. Акцентът е върху отсечката Поморие – Ахелой – Слънчев бряг, която е пикова през лятото, също и Слънчев бряг – Варна, Слънчев бряг – Бата и състоянието на ГКПП – Малко Търново“, уточни Иван Иванов. По отношение на контролните функции на Камарата Иван Иванов коментира въпросите за контрола върху концесиите и плажовете по Южното Черноморие и за законови и държавни мерки за спиране на продажбите на туристически услуги от сивия сектор, като ги открои като приоритетни.

„Друг момент, върху който ще фокусираме усилията си, е спорният туризъм по българското Черноморие и неговото развитие по примера на Анталия и Република Турция“, каза още Иван Иванов. Той заключи, че на базата на тези решения и тяхното плануване ще се изготвя ежемесечен оперативен план на Управителния съвет на Камарата.

Инфраструктурата остава сериозен проблем за туризма
Гласувайте за тази статия