Иновация: Дом в бетонна тръба! (видео)


Тенденцията на малките жилища наистина е излязла извън контрол през последното десетилетие, а сега идваи нова ера на малките градски домове. Създаден от James Law Cybertecture, тръбната Opod е изработена от рециклирана бетонна тръба и е проектирана като евтин дом за млади хора, които се борят с жилищните разходи в големите градове по света.

Малките къщи бяха наскоро открити в Хонг Конг. Те представляват тръби, създадени от рециклирани бетонни водопроводни тръби, които измерват малко над 2.5 метра в диаметър. Тръбите са предназначени за настаняване на един или двама души и са с приблизително 300 кв. метра площ. Интериорът е оборудван със стандартните удобства, включително хол с диван, който става на легло, мини-хладилник, баня, душ и достатъчно място за съхранение на дрехи и лични вещи.

Според архитекта на проекта Джеймс Лоу, малките домове са практични както за младите хора, които търсят жилище, така и за управите на градовете, които се опитват да осигурят достъпни варианти. Въпреки че структурите далеч не са леки – 22 тона на брой, те изискват малкоусилия за монтажа и могат лесно да бъдат закрепени едно към друго, което намалява разходите още повече.

Тръбите се подреждат лесно и могат да бъдат инсталирани в малки неизползвани пространства, които обикновено се намират в градовете. Архитектът предвижда цели тръбни общности разположени на улички, под мостове и др.

 

 

Иновация: Дом в бетонна тръба! (видео)
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder