Изграждането на метрото в „Овча купел“ се движи в срок


Транспортните неволи на жителите на столичния квартал „Овча купел“, които имаха проблем с пресичането на бул. „Монтевидео“ в района на строежа на метрото, бяха чути и намериха решение. След репортаж по темата в предаването „Хоризонт за вас“ миналата седмица в участъка са начертани нови пешеходни пътеки, а дупките по пътното платно са запълнени.

Взети са мерки и нередностите са отстранени, съобщи зам.-директорът на Столичния метрополитен инж. Кирил Зайков:

„Вече са освежени, премаркирани са. Имаше няколко дупки, които са закърпени. Ангажимент на изпълнителя е да поддържа тази временна пътна връзка и до завършването на обекта изпълнителят е длъжен да поддържа временната организация. А наше задължение е да упражняваме контрол върху това. Временната организация на движение е съгласно одобрения от комисията на Столична община проект“.

При такова мащабно строителство е невъзможно да няма неудобства за гражданите. По-важното е, че изграждането на метрото се движи в срок, заяви инж. Зайков.

„В този участък метротрасето трябва да бъде пуснато в експлоатация в началото на 2020 година. Към момента вървим добре и се надяваме да спазим срока“.

Хората в квартала проявяват разбиране и с нетърпение очакват метрото.

От столичния метрополитен призовават гражданите да подават сигнали при всяка забелязана нередност и обещават да реагират веднага.

„Нека да подават сигнали, разбира се. Ние сме се съсредоточили върху основната ни дейност – изграждането на станцията и тунелите, и е възможно да имаме пропуски по отношение на организацията на движение, но ще реагираме на всеки сигнал на гражданите“.

Източник: БНР

Изграждането на метрото в „Овча купел“ се движи в срок
Гласувайте за тази статия

placeholder