Кабина на слънчева енергия се сглобява навсякъде


Канадската компания DROP Structures е на път да осигури кабинки, които могат да се сглобяват навсякъде и на всякакъв терен. Един от най-универсалните модели е минималистичният Mono, малка сглобяема кабина, която работи на слънчева енергия и може да бъде сглобена само за няколко часа.

Въпреки че миниатюрни кабини с площ от 10 квадратни метра имат много минималистичен външен вид, структурите са кулминацията на години инженеринг и дизайн. Според Drop Structures, кабините, които започват от $ 24 500, обикновено не изискват разрешение за строителство. Благодарение на сглобяването им, те могат да бъдат монтирани и демонтирани за няколко часа.

Създадени да бъдат малки, но здрави, кабини Mono са облечени в стоманен шев, който е избран заради устойчивостта на материала на повечето видове климат и е с ниски изисквания за поддръжка. Хижите също могат да се похвалят с плътна топлинна обвивка, благодарение на солидната изолационна сърцевина, която запазва вътрешните температури стабилни през цялата година.

Mono има скатен покрив с две остъклени стени от пода до тавана от двете страни. Този стандартен дизайн позволява естествената светлина да залее вътрешното пространство и да създаде безпроблемна връзка между кабината и околностите. Вътрешното пространство е доста компактно, но предлага всичко необходимо за спокойна почивка далеч от шума и суетата на градския живот. Стените и сводестите тавани са направени от панели Baltic Birch, които придават на пространството топло, уютно усещане.

Най-голямото предимство на тези малки кабини е гъвкавостта. Структурите могат да бъдат персонализирани с различни добавки, включително допълнителни прозорци или капандури, вградено таванско помещение, легло  и др. Те също могат да бъдат произведени и с добавени слънчеви панели.

 

Източник: Inhabitat.com

research symptoms