Къде и как живееха известните през 90-те години


Уинона Райдър, Силвестър Сталоун и Майкъл Кийтън са звезди, които познаваме още от 90-те години, а и преди това, които в последно време отново предизвикаха внимание около техни роли. Всички те са се появявали по страниците на архитектурното списание  Architectural Digest през 90-те години, заедно с други имена като Дейвид Боуи, Клаудия Шифър, Клинт Истууд. Сега авторитетното списание отваря старите си страници, за да сподели с нас как са живяли звездите преди 20 години.

Супермоделът Клаудия Шифър седи пред вратата на своето имение в Испания, което е проектирано от архитекта Pedro Otzoup.

Силвестър Сталоун е поставил бронзова статуя на своя герой Роки, в единия край на басейна в имението му в Маями. На главната снимка той държи своята дъщеря София Роуз, докато рисува картина в същото това имение.

Майкъл Кийтън е сниман в конюшнята на къщата му в Калифорния.

Уинона Райдър седи пред камината на къщата й в Бевърли Хилс, която е строена още през 1920 г. Тя е искала холът да бъде място за забавление и да няма формално излъчване.

Вал Килмър седи пред своята къща в Санта Фе. Той твърди, че при реновацията на дома се е стремил да запази духа му, който датира още от 70-те години.

В хола на Килмър има библиотеки и колекция от ръчно изработени брадви, чукове и други инструменти, донесени от Африка.

Барбара Стрейзънд седи до картината Adam et Eve на Тамара де Лемпика и статуя на Жак Липшиц в къщата за гости на нейното имение в Малибу, Калифорния.

В къщата за гости на Стрейзанд се забелязват още ред луксозни мебели, картини и декорации.

Майкъл Джей Фокс и неговата съпруга Трейси Полан седят в своя апартамент в Манхатън.

Холът им изглежда едновременно уютен и луксозен.

Актрисата Анжелика Хюстън е снимана в нейния дом, в който живееха заедно с покойния й съпруг, скулпторът Робърт Греъм.

Стената в хола им е отрупана със снимки и картини на известни фотографи и художници, а в едната част на стаята имат и билярдна маса.

Актрисата Рита Морено е снимана пред изкуство в нейния дом в Калифорния.

В хола на актрисата веднага се забелязва любовта й към музиката след като в центъра се вижда голямо бяло пиано.

За апартамента на мадона в Манхатън сме писали много. Той наистина е уникален и изпълнен с произведения на изкуството. Всъщност акквото и да пипнете в него, то е изкуство. От мебелите до картините.

Апартаментът на Майкъл Дъглас в Ню Йорк не отстъпва по нищо на този на Мадона. “Купувахме предмети, които да са вечни”, казва дизайнерът Крейг Райт. „Искахме да подредим колекция от изкуство и антики, така че светът да се движи през тях.“Наистина римски тематики са впелетини с мебели от Русия от 19 век, забелязват се още афринаски мотиви и ред други.

Очаквано домът на покойния Дейвид Боуи е наистина екстравагантен, аккъвто бе и певецът. Домът вплита японски и скандинавски акценти, заедно с нотки от индонезийската култура.

Спалните се виждат бадахинени легла с красиви дървени подове и тавани.

Като споменахме екстравагантни певци няма как да не се отбием при Елтън Джон. Неговият дом в Удсайд, Англия е изпълнен със скулптори от 19 век, наистина огромна библиотека и много лукс.

Клинт Истууд е живял точно така, както си го представяте – в историческо ранчо в Калифорния. Тук той е заснет пред входа на главната къща на ранчото.

Интериорът е изпълнен с предмети от филми, в които се е снимал Истууд.

Тежкарският хол на режисьора Мартин Скорсезе се намира в старинна къща в Ню Йорк. Домът е строен през 1860 г. Той е изпълнен с предмети и антики от викторианската епоха. По стените се вижда японско изкуство от Акира Куросава.

 

Къде и как живееха известните през 90-те години
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder