Как барачка за инструменти стана на уютна къщичка


Базираната в Лондон фирма De Rosee Sa е вдъхнала живот на старо складово помещение ато го превърна в светъл семеен дом. Той се намира между терасовидни градини и редица от 16 гаража в Западен Лондон. Предизвикателството при реновацията идва най-вече от това да се спазват височините и размерите, допустими за това място като същевременно се придаде съвременен облик.

Разпределен на два етажа, домът е организиран с общи части и спалня на приземния етаж, а в сутерена се помещава втора спалня, която се отваря към частен външен двор. Архитектите решават предизвикателството със светлината в тясното жилище като добавят стъклени врати със стоманена рамка. Домът постига своята светла и проветрива атмосфера с чисти бели стени, балансирани с дървени подове и черна стоманена рамка.

Вътрешният двор е облицован с дървесина, която придава модерно и ущтно усещане. Дървесината се използва и за вътрешно оформяне на малки пространства, включително баня, учебна и приложна зала. „Работихме усилено в началните етапи, за да убедим клиентите, че разработването на тази къща е риск, който си заслужава да бъде предприет“, казва Макс де Роуз, директор на De Rosee Sa Architects. „Най-задоволителните аспекти на проекта са хубавата светлина, която се влива в интериора и дългите гледки през дворовете. Щом влезеш, забравяш, че тази къща е в Лондон.“

източник: Inhabitat.com

Как барачка за инструменти стана на уютна къщичка
Гласувайте за тази статия

placeholder