Как да обзаведем и декорираме ваканционния имот?


Поздравления, ако наскоро сте си купили ваканционен имот! Сега идва и най-забавната част: декорирането. Процесът ще бъде много подобен на декорирането на основното ви жилище, но има няколко неща, които можете да направите, за да направите вашия нов дом като място за отдих и забавление.

Докато правите дизайна си, имайте предвид, че това място ще е за вас и вашето семейство, където ще ходите с приятели, роднини, ще организирате празници, ще прекарвате уикенди, лета и зими.

Взимайте предвид локацията на къщата

Ваканциите се очаква да бъдат много приятно преживяване. Помислете това: вероятно ще имате съвсем различни очаквания от почивка прекарана някъде около плажа на морето, отколкото от такава прекарана в прохладната гора на планината . И в двата случая подробности като дрехите, които носите, храната, която ядете и това, което виждате в околността се отразява върху усещането в интериора на вилата ви.

Декорът също играе важна роля в отвличането на вниманието от ежедневните грижи. Затова препоръчваме да се отдалечите максимално от градския стил и се придържате към, например, стилът на местността или просто изберете нещо различно от основния ви дом.

Даже може да погледнете други ваканционни жилища във вашия район за вдъхновение. Плажните зони са доста подходящи за декориране в средиземноморски стил, докато планинските места винаги изглеждат добре в селски стил.

Мислете за функционалността

Функционалността винаги трябва да бъде от значение, когато декорирате своя дом. Това е от още по-голямо значение, когато става дума за ваканционния имот. Всичко се свежда до един въпрос: Ще давате ли имота и под наем?

Ако ще го давате под наем, може да искате да запазите своите наемателите като им направите впечатление с уют и добро обзавеждане. Обмислете да добавите повече легла, така че да имате възможност да приемате по-големи компании. Можете също да помислите за обзавеждане направено от по-трайни материали, които могат да издържат на износването и честото използване.

Ако обаче домът ще бъде използван лично и само за вас и вашето семейство, имате повече свобода да си играете с материалите на мебелите и декорациите. Винаги препоръчваме да оставите поне една стая за гости, тъй като ваканционните имоти са идеални за гости през уикенда. Добре е да се насочите към големи дневни и трапезарии, където да имате възможност да се забавлявате.

Малко лукс не е излишен

Нека бъдем честни, възможността да усетим малко лукс е причината, поради която повечето от нас отиват на почивка на първо място. Независимо дали имате ваканционен дом, който споделяте с наемателите или просто имате място, където можете да отидете да се насладите на времето с приятели и семейство.

Ако имате късмета да сте с по-голям бюджет, това е времето да излезете навън. Изградете всяка стая с материали като истинска дървесина, гранит и мраморни плочки. Инвестирайте във висококачествени мебели, които ще издържат теста на времето. След това не забравяйте да завършите външния вид с много изкуство и декорации за стени.

Дори и да работите с ограничени средства, все пак можете да вземате дизайнерски решения, които ще ви дадат уюта на луксозно жилище. Обърнете специално внимание на довършителните работи. Напоследък има много добри материали – имитации, които могат да ви дадат желания интериор, подобен на по-скъпи материали за част от цената.

Бъдете последователни

Последователността е една от най-пренебрегваните тайни на интериорния дизайн. Когато се направи правилно, тя помага на естетиката в дома ви да създаде усещане за сплотеност.

Ако сте решили да сте последователни, то цветът е вашето тайно оръжие. Предварително изберете цветовите гами, които да използвате в целия имот. Разчитайте най-вече на неутрални нюанси и фини нюанси, които няма да изглеждат дразнещи за окото.

Обърнете внимание на сходствата и разликите в декоративните елементи на всяка стая. Елементите не трябва да бъдат идентични, но те трябва да се съчетават добре. Най-добре е да изберете един декоративен стил и да се придържате към него.

Източник: Freshome.com

Как да обзаведем и декорираме ваканционния имот?
Гласувайте за тази статия

placeholder