Как да отглеждаме овощни дръвчета на тесни места


Еспалиерите са една от най-прекрасните тайни в света на озеленяването. Ако сте любител градинар, ще намерите тази техника на отглеждане на растения като повече от творческа.

Еспалиери се наричат онези овощни дървета, които са отгледани по определен начин. Те не са подрязани, а са оформени, така че хем да създават чувство за невероятна естетическа красота, хем да бъдат по-плодотворни.

Техниката включва използването на телени опори, за да се помогне на овощните дървета или други растения да се разширят по определен начин, който е подходящ за дизайна на вашия двор. Преди да започнете, трябва да знаете, че този вид отглеждане на растение ще отнеме време. Поради хоризонталното планиране вместо вертикалното, ритъмът е по-бавен. Но с търпение идват и красиви резултати. Чувствайте се свободни да черпите вдъхновение от предложенията по-долу, където можете да намерите дузина различни модели, с които да работите.

Поради хоризонталното планиране вместо вертикалното ритъмът на растеж е по-бавен. Но с търпение идват красиви резултати.  Предлагаме ви няколко примера, които да ви вдъхновят, така че вашата градина да изглежда невероятно.

 

 

Обучавайки овощни дървета и храсти да растат в контролирани форми, вие постигате две цели: подобрен външен вид и повишена производителност. В зависимост от местоположението и търсенето, еспалиевите овощни дървета могат да предлагат уединение, защита от атмосферни влияния и декорация, да не говорим за обилна и вкусна реколта.

Научете как да се борите с най-разпространените болести и вредители по овощни дървета и развийте знания за изискванията за местообитания и грижи, за да гарантирате, че тези еспалиеви структури ще доведат до желаните резултати.

източник: goodshomedesign.com

research symptoms