Как да отпечатаме снимка върху дърво (видео)


Винаги сме искали да ви показваме нови и интересни начини за декорация на дома и „направи си сам“ проекти. Това може да не се вписва изцяло в тази концепция, но пък силно ни впечатли.

Обикновено бихме си помислили, че за да се отпечата изображение върху дървена повърхност би трябвало да си приготвим солидна сума, тъй като това ще изизква гравиране и времето на някой занаятчия. Оказва се, че подобни предположения не са съвсем вярни и че има много бърз и лесен начин да превърнете парче дърво в уникален подарък или портрет за вашия дом.

Това, което трябва да направите първо е да си изберете някоя любима снимка и да я принтирате на лазарен принтер. Ако не разполагате с такъв, тогава във всяко фото ще ви свършат тази услуга. Трябва ви така наречения гел медиум, който може да си набавите от специализирани магазини за художници, а може да го поръчате и онлайн. Идеята е, че като намажете дървото с гела и залепите снимката, то мастилото ще залепне, но не и хартията. Изчакайте добре да изсъхне, намажете хартията леко с гъбичка и я свалете внимателно навлажнена, за да не надраскате мастилото. След това отгоре може да нанесете лек слой препарат за защита на дървото и мастилото и сте готови.

Този метод може да има и множество други приложения, например, не е нужно да е снимка, може да са картинки от списание, книга, картички и др.

Всичко е подробно показано във видеото:

Как да отпечатаме снимка върху дърво (видео)
3.3 (66.67%) 6 глас(а)

placeholder