Как да си направим къща от дървени модули


Някога мечтали ли сте си да си построите малка дървена къщичка на дърво? Този много свеж дизайн може да ви даде много добри идеи. Настоящият проект се състои от дървени части, които могат да бъдат подредени според вкуса ви – вертикално или хоризонтално. От компанията Ofis Arhitekti заедно с C+C, C28 и AKT са се опитали максимално да ни доближат до така мечтаната дървена къщичка. Те са създали основна част, която може да побере двама души, както и вертикална версия, която ще бе бляскаво показана на Дизайнерската седмица в Милано.

Основната част притежава дървена рамка за структура, подсилена с шперплатови плоскости от двете страни. Като самостоятелна част, тя може да бъде закована за земята със стоманени анкери или чрез бетонни кубчета. Малка и гъвкава, дървената структура без проблеми може да задоволи нуждите на двама души. Дървените части са лесни за транспортиране и като цяло всеки може да си ги сглоби както иска.

В основното кубче намираме двойно легло, гардероб и трапезна маса,  с възможност да се разширява и да бъдат добавени баня и кухня. Ако сте доволни, можете да сглобите още няколко кубчета, така че да получите по-голяма постройка, която лесно да побере от 4 до 6 човека.

Архитектите в случая са използвали естествени материали, избирайки гъвкавостта като завършващ елемент. Така те са сигурни, че проектът ще запази лекото си тегло и ще може да бъде пренасян на различни места, с различни климатични условия.

 

Как да си направим къща от дървени модули
Гласувайте за тази статия

placeholder