Как се образува прогнозна месечна сметка за парно?


Всички месечни сметки на потребителите на „Топлофикация – София“ от 1 юни 2014 г. до днес се образуват съгласно разпоредбите на наредбата за топлоснабдяване, където са описано стъпките, които дружеството трябва да спазва при образуването на прогнозните месечни сметки.

Това каза Елизабет Павлова, пресаташе на „Топлофикация – София“, която обясни как точно се пресмята една сметка и припомни, че от април 2017 г. цената на тока е увеличена с близо 24%. Тя обясни драстичните сметки за парно през март с формулата, по която те се изчисляват – на база миналогодишното потребление.

Кампанията за отчитане на уредите в домовете на клиентите стартира следващата седмица. До края на май абонатите на Топлофикация ще знаят точно колко енергия са потребители този зимен сезон. Работните дни в абонатните станции през април са по-малко и сметките сравнение с миналата година ще бъдат по-ниски, каза за БНТ пресаташето на „Топлофикация – София“ Елизабет Павлова.

Всеки, който се затруднява да пресметне сам сметката си, може да се свърже по всички комуникационни канали с „Топлофикация – София“ или да отиде на място, за да получи необходими разяснения, каза още Павлова.

Агенция КРОСС

Как се образува прогнозна месечна сметка за парно?
Гласувайте за тази статия

placeholder