Как семейство си строи къщичка за 320 долара (видео)

Къщичката е ръчно построена с материали от кофите за боклук


Австралийското семейство Лиам Кулбертсон и Рейчъл Нюби нямат особен опит в строителството, но това не ги спира да изградят собствен малък дом. За целта те използват рециклирани и изхвърлени на боклука вече материали.

Къщичката, която строят е с обща площ 67 кв. метра и им струва 420 австралийски долара или 320 американски.

„Искахме да опровергаем идеята, че са ти нужни един тон високотехнологични инструменти, умения или знания, за да построиш къща.“, казва Кулбертсон.

Tiny-House-320-Interior-1020x610

Семейството открило стари строителни материали по кофите и в интернет. Успяли да се сдобият с почти всичко за без пари. Наложило им се да закупят само шест неща: цимент за основата, лепило за дърво, стоманена укрепваща лента, панти и вериги за прозорците.

Tiny-House-320-Loft-1020x610

Те са използвали върната изолация в магазин, но накрая нямали достатъчно, за да покрият покрива. В кофа за боклук до супермаркет късмета им се усмихва и откриват още изолация, за да покрият останалата част от покрива.

Първоначално двойката се надявала да построи цялата къща само с инструменти, без машини, но накрая им се наложило да използват бормашина и винтоверт. „Учехме се в хода на нещата“, казва Кулбертсон. Те успяли да завършат строителството в рамките на 3 месеца.

Как семейство си строи къщичка за 320 долара (видео)
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder