Как стара военна база се превърна в дизайнерски парк


Кактусите може да не са най-вълнуващите растения на света, но в Тайван определено са на почит сред хората. Така се взима решението за специално обособен парк, който да е посветен на разнообразието от кактуси. Красивият комплекс всъщност се намира на територията на стара военна база, където сега са издигнати множество интересни конструкции, в които може да откриете кактуси във всякакви форми и размери. За да предпазят растенията от силните ветрове по време на мусоните, сградите, освен интересен дизайн, са и здраво захванати за земята.

Военната база е построена от японците, но е изоставена вече от години. С времето мястото бива покрито с кактуси и друга местна растителност, което го превръща в истински оазис. Кактусите са започнали да растат там, защото издържат на сухото време, ветровете и неблагоприятната почва. За да ги запазят, местните решават да преобразят вече съществуващите сгради, превръщайки ги в атракции и заслон за любимите им растения.

Сърцето на комплекса е купол, който по форма наподобява кактус и свети през нощта. Тази постройка, както и другите, са така изградени, че почти да не оставят следа по околната среда. В комплекса има още множество оранжерии и артистично селце, които са опасани от колан зеленина. Комплексът води към множество пътеки около крайбрежието, предназначени за колоездачи и туристи. Междувременно посетителите пък могат да се насладят и на сладолед от кактус.

 

Как стара военна база се превърна в дизайнерски парк
1 (20%) 1 глас(а)

placeholder