Кание Уест настанява бездомници в къщи от Междузвездни войни


Сглобяемите домове на Yeezy Home на рапъра Кание Уест са вдъхновени от филмите „Междузвездни войни“ и могат да бъдат използвани като подземни жилища за бездомни. Известният музикант разкри прототипите за първата си инвестиция в архитектурата като част от интервю с Forbes. Уест каза, че е взел естетически линии от къщите, предназначени за пустинна планета Татуин, дома на Люк и Анакин Скайуокър.

Още не са публикувани снимки на структурите, но Forbes съобщава, че трите прототипа са „продълговати и десетки фута високи“. Предполага се, че тези сглобяеми къщи биха могли да бъдат закопани в земята и използвани като жилище за бездомните.

Уест обяви Yeezy Home през 2018 г. чрез Twitter, където той призова архитекти и индустриални дизайнери да се присъединят към него и да „направят света по-добър”. Сградите ще бъдат сглобяеми, за да се намалят разходите и да се използват като жилища за хора с ниски доходи или, както предлага Уест, като жилище за бездомни хора. Модният дизайнер Джалил Пераза, който преди това е работил с Уест, разкрива визуализациите на проекта Yeezy Home в Instagram скоро след обявяването му, но постовете след това са изтрити.

Източник: Dezeen

Снимки:  Jerzystrzelecki via Wikimedia

research symptoms