Къщичка е построена от 4500 принтирани керамични плочки


Emerging Objects в Сан Франциско, основанa от Роналд Райл, бързо се превръщат във водеща компания на иновативния 3D печат. Техният най-нов дизайн отвежда света на 3D архитектурата до нови нива. Cabin of Curiosities е невероятна малка къща, построена с над 4500 3D отпечатани керамични плочки. Предната фасада е решена по доста интересен начин като всяка керемида съдържа в себе си и растение, която създава база за „зелена“ стена.

Външната част на къщичката е текстилна фасада, изработена от хиляди 3D печатни плочки. Уникалната фасадна система включва „Seed Stitch“ стени, изобретение на калифорнийската компания. Системата, наречена на техника за плетене, включва отпечатване на плочките при изключително висока скорост, което води до умишлено създали се несъвършенства. Така наредени една до друга плочките изглеждат като ръчно изработени и давайки уникален характер на сградата. Плочките се окачват по рамката на сградата като се използват поцинковани метални корнизи.

В интериора стените са покрити с прозрачната „Chroma Curl Wall“. Изработена от биологична пластмаса от царевица, текстурата и естетиката са друга отличителна и уникална черта за тази къщичка. Интериорът е осветен от цветово променящи се LED светлини. В интериорът откриваме още 3D печатни мебели, керамика и лампи.

Източник: Inhabitat.com

Къщичка е построена от 4500 принтирани керамични плочки
Гласувайте за тази статия

placeholder