Къщичка в клоните на дърво е идеална за медитация


Тази прекрасна къща в клоните на дърво в Тала, Индия, се издига  в прегръдките на хълм, заобиколен от гора и криволичеща река. Екипът в архитекти BRIO разработва дървен мост, който обгръща къщата, пускайки природата дори вътре и около къщичката. „Дървената къща е замислена в чест на този пейзаж, създавайки серия от замъглени преходни пространства с различно ниво на прозрачност и откритост към покритата с дървета тропическа обстановка“, казват архитектите.

„Удобствата включват две двойни легла, едно таванско помещение за деца, две бани, всекидневна, място за закуска или игри с открита веранда и голяма панорамна гледка“, добавят дизайнерите. „Главното пространство се разделя от три по-малки заграждения, разположени в него, осигуряващи визуална връзка с гората в множество посоки от всички помещения“. Дизайнерите използват дървена решетка, с помощта на бял плексиглас, за да разделят пространствата.

Общото усещане е на дом, който диша. Една от най-големите забележителности на дома е старото плодотворно дърво Garuga, което пробива пода на банята. Свободностояща вана между клоните изглежда като великолепно място за отдих.

Източник: Freshome.com

Снимки:  Photographix

Къщичка в клоните на дърво е идеална за медитация
Гласувайте за тази статия