Къщички в клоните са новият стандарт за еко-туризъм


Невероятните къщички Bisata Lodge в Руанда са зашеметяващ пример за това как да се изгради туризъм, без да се причинява вреда на природата. Построени в ерозирал вулканичен конус, вилите с формата на купол са проектирани от архитекта Ник Плевман от Йоханесбург. Постройките са заобиколени от буйна гора с изглед към вулкан. Къщите са част от усилията да се почете местната култура, като същевременно се възстановява местната гора.

Постройките отдават почит на руандската култура и невероятната природа, макар еко-селището да се намира в близост до централата на Националния парк „Вулкани“, то е част от млад местен проект за повторно залесяване на района.

Къщичките разполагат с различни устойчиви характеристики като полилеи, изработени от рециклирани стъкла и вулканични каменни камини. Взети са идеи и от местната култура, като например кожи използвани като килими за представяне на селския живот в местните села. Освен това в интериора се намират предмети, произведени от традиционния художествен процес наречен Imigongo, където кравешката тор се смесва с почви от различни цветове и се оформят в геометрични форми.

Източник: Inhabitat.com

 

Къщички в клоните са новият стандарт за еко-туризъм
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder