Кнауф България: Fire Win – Новостите в пожарозащитата с Кнауф. Кнауф в жилищата

Кнауф в Жилищата


Пожарът е много важна и много плашеща тема, на която внимание ни обърна Иван Бурлаков от „Кнауф България„. Фактите, които излагаше Бурлаков се приемаха в пълна тишина, вероятно всеки от присъстващите прехвърляше в главата си каква невероятна стихия е огънят. Иван Бурлаков ни разказа, че огънят само за 3 минути може да стигне 500 градуса, след 15 мин. стига до 700, а след 4 часа – 1200 градуса. Сградите с метални конструкции понякога не могат да бъдат спасени и се срутват, независимо от усилията на пожарникарите.

dsc_0742

Иван Бурлаков

Решенията на Кнауф, които ни представи г-н Бурлаков са свързани именно с опазването на метални конструкции при пожар. Пасивната пожарозащита, предлагана от Кнауф е свързана със защита повърхността на метала от развиване на висока температура в случай на пожар.  Уникалната система включва четири нови продукта: противопожарни плоскости Knauf Vermiboard, мазилки Vermiplaster, противопожарна боя Firepaint и стоманени маншети FireCollars Rorcol. Кнауф в жилищата представи Здравко Ангелов.

dsc_0753

Здравко Ангелов

Жилищното строителство в България е останало на ниво от 50-те години на миналия век, това ни информира Здравко Ангелов, който ни представи предимствата на Кнауф системите за сухо строителство. Според него сухото строителство в други държави е навлязло изцяло в сектора на жилищното строителство. Научихме и колко полезно може да е сухото строителство – пести място, бързо се монтира, добра звукоизолация е и е сеизмично сигурно поради своята лекота.

За да ни убеди съвсем в казаното, Здравко Ангелов даде пример и със собствения си апартамент, в който е използвал сухо строителство и как е впечатлил своите съседи. За да разберете повече какви приложения може да намерите със системите за сухо строителство ( а те са много) и какви мерки да вземете за пожарозащита разгледайте целите презентации ТУК

Кратко видео от презентациите на живо

Кнауф България: Fire Win – Новостите в пожарозащитата с Кнауф. Кнауф в жилищата
Гласувайте за тази статия