Кога и как да слагаме големи картини на стените?


Художествените галерии се справят чудесно със задачата да организират много малки произведения на изкуството. Но ако разполагате с голяма картина, която искате да покажете, ще трябва да предприемете по-различен дизайнерски вариант.

Има много причини да се окачи голяма картина на стените – може би сте рисували нещо сами или сте закупили специално изкуство по време на пътуване. Може да се опитвате да вкарате по-модерен стил, който да подчертае минимализма. Голямото изкуство на стените е изненадващо чудесен начин за оптимизиране на малки пространства. Съсредоточаването върху няколко големи картини, оставяте пространството да изглежда по-отворено и по-малко задръстено.

Вижте кога, как и къде да използвате голямото изкуство на стените.

Големината на стената трябва да е подходяща за големината на картината

Първата стъпка е да потърсите място на стена, достатъчно голямо, за да закачите изкуството. Това може да означава сваляне на вече окачена картина или реорганизиране на библиотеки и мебели. Вероятните помещения включват стени в хола или спалнята, пространство над дивана или области между прозорците. Също така можете да опитате да акцентирате стени или пространства в коридора или антрето.

Колкото по-празно е пространството на стената, толкова по-добре. Съчетаването на голяма картина в непосредствена близост до голям прозорец или над ярко канапе може да отклони вниманието от самата картина, защото изкуството трябва да се конкурира с тези елементи.

Подредете стаята около изкуството

Направете голямата картина фокусна точка като подредите мебелите около нея.Подредбата в U-образна форма около изкуството е добро решение. Та работи особено добре в пространства, където изкуството е висящо над минималистична камина.

Можете също да завътите дивана към изкуството или да организирате столове, за да има изглед към него. Друг вариант е да се поставят столове и дивани в помещението един от друг с картината на стената между тях. Ако стената е в спалнята, поставете я над леглото.

Бъдете креативни

Голямото художествено произведение на стената не е необходимо да бъде един елемент като голямата картина. Голямо художествено изкуство на стената може да се разпростре върху няколко различни платна. Това е интересен стил, ако се опитвате да покриете наистина голяма стена. Една картина може да заема няколко платна в множество рамки, за да вдъхне съвсем различен дизайн.

Творческият образ добавя и визуален интерес към пространството. С този метод, позволявайки на цвета на стената да надникне, придава на помещението по-сплотен външен вид. От практична гледна точка, разделянето на едно произведение на изкуството в няколко различни елемента го прави по-лесно за транспортиране.

Не се страхувайте от триизмерно изкуство

Триизмерното изкуство е друг начин за изразяване на творчеството в една стая. Многопластови платна или произведения на изкуството от всякакъв вид, които излизат от стената, са наистина впечатляващи. Текстурата добавя визуален интерес и помага на изкуството да се превърне във фокусна точка, която често е целта.

Въпреки, че черно-бялото триизмерно изкуство е доста строг дизайн, то може също да се прояви, ако е поставено на фона на дървена облицовка или цветна боя.

Търсете картини, които ви привличат чисто визуално

Добър начин да изпълните голяма стена с изкуство като фокусна точка е да се намерят картини, които ви привличат визуално. Горепосочената снимка е добър пример: Въженият мост, простиращ се в далечината, подканя окото да последва и да види къде води той. Също така може да опитате изкуство на геометрични оптически илюзии, близки до природата или други видове изображения, които не можете да подминете без да ги загледате.

По идея на Freshome.com

Кога и как да слагаме големи картини на стените?
Гласувайте за тази статия

placeholder