Когато естетика и модерно строителство се срещат


 

Изчистена откъм дизайн къща става пример за „зелена“ възобновяема енергия, устойчиво строителство  и невероятна естетика. Домът е предвиден за четиричленно семейство в Сиатъл, САЩ. Проектът е дело на архитектурното бюро Shed Architecture & Design за бивш програмен мениджър в Microsoft известен еко-защитник Джейб Блументал. Пасивният дизайн включва система за възобновяема топлина, фотоволтаици, зелен покрив и система за събиране на дъждовна вода. Къщата поглъща минимално количество енергия и седи като ярък пример в борбата с глобалното затопляне.

Сградата се простира на 343 кв.м. и разчита основно на соларни панели, както и на специфична конструкция, позволяваща минимални загуби на енергия, а също така и модерен дизайн.

Дъждовната вода от покрива се събира в две цистерни през пропусквателна система, докато механична система за засенчване  и тройни стъклопакети успешно регулират вътрешната температура. Собствениците могат да следят в реално време каква е консумацията на енергия благодарение на специална система за наблюдение.

Накрая, можем да кажем, че този уникален проект печели множество награди за най-„зелена“ къща в света през 2016 г., както бива отличена с куп сертификати за възобновяема енергия. И всичко това съчето с неповторима архитектура.

 

 

Когато естетика и модерно строителство се срещат
2 (40%) 1 глас(а)