Кои са най-подходящите цветя за хора с алергии?


Идва ли ви да кихнете само като гледате картинка на цветя? Не сте единствените! Според ново проучване десетки милиони хора живеят с алергии. Всъщност това е шестата водеща причина за хронични заболявания в САЩ. За щастие, все още има начини да се насладите на открито през лятото без да се задушавате. Засадете тези шест цветни приятелски настроени към алергиите цветя и можете да се насладите на вашата градина без да подсмърчате и кихате!

Теменужка

Теменужките притежават огромна гама от цветове, така че те са идеални, ако искате да добавите ярки и силни цветове към градината. Техният прашец е лепкав и заради това вятърът не може да го духне и занесе към вас. Не само, че тези цветя са идеални за страдащите от алергии, но и практични за начинаещите градинари. Те са много лесни за обгрижване, особено когато се намират в сандъче. Теменужките имат дълготраен и красив цъфтеж. Те дори могат да добавят цвят към вашата храна, ако искате да се почувствате по-авантюристично в кухнята.

Бугенвилея

Добавянето на цвят към градината не трябва да увеличава сметката ви за вода. Ако търсите толерантни към суша, здрави и антиалергични цветя, които да добавят живот към вашите външни пространства, не търсете повече. Ярките розови и оранжеви цветове на бугенвилея изобщо не са цветя, макар да могат да заблудят приятелите и съседите ви. Действителното цветовете на растението се съдържа в листата му. Тъй като истинското цвете е много малко, то произвежда минимален прашец, което ви позволява да се чувствате комфортно.

 Лале

Изненадващо е, че цветът свързван най-вече с пролетта, също е един от малко вероятните да предизвика алергии. Ниските полени на лалетата ги правят чудесно допълнение към вашата градина. Можете дори да отрежете цветовете и да ги подредите навсякъде. Всяко лале съдържа толкова малко прашец, че прибирането им на закрито не трябва да предизвиква алергични реакции.

Обърнете внимание обаче на контакта по време на засаждането. Някои хора с алергии съобщават за лек обрив след обработка на цветята за продължителни периоди от време. За да се предпазите, носете ръкавици.

Бегония

Ако имате алергии и сенчести външни пространства, може да мислите, че създаването на цветнга градина у дома е невъзможно. Бегонията обаче може да бъде перфектното решение. Тези алерго-приятелски цвят идват в широк спектър от видове, които обичат да виреят на сянка. Някои от тях имат вдлъбнати листенца. Някои израстват доста високи. Те могат да бъдат червени, розови, жълти, бели, оранжеви или всяка комбинация от тези цветове. Независимо от вида на бегонията, може да сте сигурни, че тя няма да хвърля почти никакъв прашец.

Хортензия

Ако искате да изпълните градината си с неалергични цветя, които ще цъфтят през по-голямата част от годината, вижте хортензиите. Те цъфтят от пролетта до есента. Подобно на бегонията, те също се предлагат в разнообразни цветове. Процъфтяват в голямо разнообразие от среди, но винаги се нуждаят от достатъчно количество вода. Дръжте хортензиите си хидратирани и те ще ви възнаградят с големи тучни цветове.

Роза

Дори страдащите от алергия могат уверено да вдишат аромата на тези любими градински цветя. Розите имат прашец, но частиците на полен са доста големи. В резултат на това вятърът не взима голяма част от него като опазва въздушното пространство за хора с алергии. Ако искате да дадете на градината си класически вид и да не получите алергични симптоми, розите са чудесен избор.

По идея на Freshome.com

Кои са най-подходящите цветя за хора с алергии?
Гласувайте за тази статия

placeholder