Концертна зала кацна върху склад

Постройката е вдъхновена от гръцкия амфитеатър


Много търговски сгради по света биват преобразявани в културни места, но примерът в Хамбург е направо зашеметяващ. Концертна зала с 2820 седящи места отвори врати преди няколко дни. Тя е буквално кацнала върху най-големият склад в града, който датира още от 19 век.

Грандиозният проект е дело на швейцарската архитектурна фирма Herzog & de Meuron. Постройката е изцяло изработена само от стъкло и дърво. Тя седи като красив айсберг на покрива на старинната сграда, а съчетанието между класическа и модерна архитектура прави невероятно впечатление.

Собственикът в архитектурното бюро казва, че е получил вдъхновение за залата от гръцкия амфитеатър, който е строен от земята и неговата структура представлява колкото архитектура, толкова и геология. Друго вдъхновение за необикновената зала са били временните шатри, използвани по фестивали, за да предпазват хората от слънцето. Зала Elbphilharmonie изглежда съчетава и двете като дава предлага невероятна гледка за присъстващите.

Интериорът в главната зала със 2100 места е на балкони, напомнящи изкачването на скала. Оригиналната сграда, върху която е построено всичко това сега служи за паркинг и склад. До покрива се стига чрез огромни ескалатори.

 

 

 

 

 

Концертна зала кацна върху склад
Гласувайте за тази статия