Конюшня от 17 век превърната в модерно студио

Постройката е голяма само 24 квадратни метра, което усложнява задачата да бъде превърната в място за живеене


Дизайнерското студио „Anne Rolland Architecte“ се е захванало с амбициозната задача да превърне конюшня от 17 век в малко стилно студио в Париж, Франция.

Бившата конюшня е била съединена заедно с къща в Париж, която датира още от 1600-те години. Конюшнята е била изоставена и неподдържана повече от 70 години. Постройката е голяма само 24 квадратни метра, което усложнява задачата да бъде превърната в място за живеене.

Tiny-Paris-Bedroom

Този проблем кара архитектите да мислят креативно, за да включат всички необходими неща за един апартамент. И те успяват. Въпреки тясното пространство, студиото разполага с кухня, баня, място за спане и място за работа, които са проектирани чрез разделение на помещението.

Има и специално проектирани характеристики, които са предназначени за оптималната организация и съхранение на неща като лавици, чекмеджета и шкафове. Каменните стени, които покриват целия интериор и цветният под в са нотка, препращаща към историческите корени на студиото.

Tiny-Paris-Kitchen

В процеса на реновация, архитектите откриват и нещо, което придава историческа стойност на студиото. Под бившата конюшня те намират изкоп, който е голям 10 квадратни метра. Дупката преди е била предназначена за събиране на отпадъците от животните.

Архитектите още не са решили как да използват дупката, но мястото е включено в плана за реновация и вече се е сдобило с механична врата.

Tiny-Paris-Cave

Tiny-Paris-Kitchen

Tiny-Paris-Bathoom

LI-studio-5

STUDIO_LI-axo-2

C:Usersanne rollandDocumentsagenceadministratifcommunicati

C:Usersanne rollandDocumentsagenceadministratifcommunicati

Конюшня от 17 век превърната в модерно студио
Гласувайте за тази статия