Коя гаражна врата е правилната за моя гараж?

При избора на гаражна врата трябва да вземете предвид място на монтаж, използване на гаража, сигурност и др.


Секционните врати се отварят вертикално нагоре и при отваряне и затваряне предлагат максимално място пред и вътре в гаража

 
За над 80 процента от строителите и собствениците първият избор е гаражната секционна врата. При нея предимствата са многобройни: за разлика от вратите с въртеливо-постъпателен ход тя може да бъде монтирана във всеки отвор. Независимо дали формата на отвора е правоъгълна, скосена или със свод – секционната врата е приложима винаги. При вратите с въртеливо-постъпателен ход често се налага да сте изключително прецизни при влизане и излизане от гаража. При секционната врата светлият отвор за преминаване се разширява с до 14 см., което прави паркирането на съвременните автомобили по-лесно и удобно. Секционните врати се състоят от отделни ламели, които се движат нагоре по направляваща шина, разположена под тавана. Те се отварят вертикално и мястото пред гаража може да се използва за паркиране на други превозни средства.

 
Осигурете си място за съхранение

Ако пространството под тавана Ви е необходимо за съхранение на багаж, имате две възможности: ролетна или странична секционна врата. Гаражната ролетна врата на Hörmann RollMatic с предлаганото серийно задвижване се навива посредством вал над отвора на вратата. Страничната секционна врата, както подсказва името, се движи отстрани по стената до отвора. Тя може да бъде отворена и само частично – идеална възможност когато сте с велосипед или мотор. Като алтернатива за бърз достъп се предлагат странични врати за гаража или интегрирани в гаражната врата преходни врати. Те са с праг с височина само 10 мм., което улеснява преминаването с колела и намалява риска от спъване.

При секционната гаражна врата със странично отваряне таванът остава свободен. Вратата може да се отвори само частично например за да извадите мотора си.

Seiten-Sectionaltor

 

Спестете енергия

Когато гаражът се използва като помещение за хоби, като работилница или място за организиране на партита, както и когато гаражът е интегриран в къщата би трябвало да се вземе предвид и добрата топлоизолация. Двустенните врати LPU на Hörmann с пълнеж от полиуретан осигуряват много добра топлоизолация и стабилен и равномерен ход на вратата. С допълнителния пластмасов профил и системата ThermoFrame топлоизолацията се подобрява с допълнителни 15%.

 
По-голяма сигурност

Bruchschutz

Неканените гости нямат шанс с автоматичните секционни врати на Hörmann

Повечето собственици държат на надеждната защита срещу взлом. Автоматичните гаражни секционни врати на Hörmann притежават механична блокировка срещу насилствено отваряне, която при затворена врата се фиксира автоматично и защитава вратата от повдигане с лост. Освен това модерните дистанционни управления с екстремно сигурната технология BiSecur са надеждно и изключително защитени от копиране на Вашия радиосигнал. Системата е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет Бохум и е надеждна като онлайн банкирането.

 
Дизайн

С богат избор на декори, цветове и повърхности Hörmann може да отговори на всяко изискване по отношение на дизайна. Предлаганите секционни врати могат да бъдат с обшивка на S-, M- или L-линии, с обшивка на касети и с остъклени елементи. Като линия се определя образуваната фуга при прехода между две ламели. При вратите LPU се предлагат съвсем нови възможности за оформление, т.н. обшивка с дизайнерски елементи. Вратите с тези елементи притежават две или три линии, по които могат да се разположат само в края или допълнително по цялата ширина апликации от благородна стомана или дървесна оптика. Така гаражната врата може да бъде в идеална хармония с оформлението на цялата къща и да отговори на индивидуални дизайнерски желания. Копринено гладката повърхност Silkgrain се предлага в 15 предпочитани цвята или цвят по RAL. Особено дебелата външна ламарина придава по-голяма стабилност на ламелите и поспокоен ход на вратата.

Garagen Sectionaltor 2

Гаражна и входна врата с идентична визия: дизайнът на входната врата на къщата и гаража са в идеална хармония. С продуктовата си гама Hörmann може да отговори на различните изисквания за дизайн.

 
Удобно и безопасно управление на вратата

С дистанционните управления с двупосочен радиосигнал вече не се налага в дъждовно и ветровито време да слизате и на ръка да отваряте и затваряте гаражната си врата. А когато сте вкъщи и не сте сигурни дали вратата на гаража е затворена и колата, велосипедите и инструментите Ви са на сигурно място, не необходимо да излизате навън и да проверявате. Дистанционното не само подава сигнал към вратата за отваряне или затваряне, но и в обратна посока задвижването може да подаде сигнал към дистанционното за позицията на вратата. По цвета на LED-индикацията на ръчния предавател HS 5 BS от спалнята си може да проверите дали Вашата гаражна врата е затворена.

BiSecur

Дали вратата на гаража е затворена може да научите чрез извикване на позицията на вратата. Ако не виждате гаражната врата от прозореца си,  излизането навън при вятър и дъжд  вече не е необходимо. 

Hörmann  доставя тази иновативна техника в елегантна опаковка: Със заоблената си форма, която следва извивките на дланта, теглото си и гладката си повърхност дистанционното приляга гладко в дланта. С гланцовата си повърхност с пиано лак и горни и долни крайни част от хромиран метал дистанционните биха могли да минат за модерен шикозен аксесоар. Предлаганите в черно, бяло и редица други цветове, както и с пет, четири или като миниверсия с два бутона дистанционните на Hörmann са носители на наградата за дизайн reddot design award.

Handsender

Коя гаражна врата е правилната за моя гараж?
5 (100%) 1 глас(а)

placeholder