Минималистично обзавеждане с максимум дизайн


Когато обзавеждаме дома си, ние влагаме повече от една частица от себе си в избора на интериор. Ако „нашият дом е нашата крепост”, то той, малко или много, олицетворява вътрешния ни свят – такъв, какъвто го усещаме. Познаваме го по цветовете, по избора на материи и детайли. Какво се случва обаче, ако нашето скрито Аз е любител на семплостта и изчистения дизайн?

 

4

 

Минималистичното обзавеждане е своеобразен нож с две остриета, който, ако не използваме правилно, може да превърнем не в акцент, а в грешка. От красотата на подбраната семплост до семплостта, породена от липса на вкус, границата е тънка и ако решим да се движим по нея, трябва да бъдем изключително внимателни. Липсата на цветове и много мебели може да има както съвършено внушение, така и съвсем обикновено, затова не бива да бъде подценявана.

 

5

 

Отправяме се към Литва, за да видим как изглежда представата за подобен интериор на двама дизайнери от студио Ramūnas Manikas. Те са Ramūnas Manikas и Valdas Kontrimas, а тяхната идея е създаването на жилище с широко пространство и топло внушение, въпреки постигнатия минимализъм. Дървените повърхности контрастират на студените бели тонове и създават усещане за уют и комфорт. Семплостта е водещ елемент, но не до крайност, както можем да видим от кадрите, публикувани в настоящия материал.

 

6

 

7

9

8

Минималистично обзавеждане с максимум дизайн
5 (100%) 2 глас(а)