Къща за гости е вдъхновенa от пяната в морето


Тайванската фирма Emerge Architects е създала красив хотел в отдалечена крайбрежна зона на Йелан в североизточен Тайван. Построен на голям хълм, който гледа към пристанището, Onyx Lit House е съвременна черна кула с множество кръгли прозорци, които пропускат светлина във вътрешността. Дръзката кула, която се превръща вблещукаща красота през нощта, е вдъхновена от морския пейзаж.

Разположен в крайбрежната зона на Йелан, Onyx Lit House се намира в оживен пристанищен район на града. Според архитектите морската среда служи като вдъхновение за дизайна. „Първото ни впечатление за село Тухем и приятното пристанище в Йелан беше мирисът на солени вълни, звукът от пръскането на водата по лъскавия плаж от чакъа и гледката на отдалечения остров Гуишан“, казват архитектите от фирмата. „Изображението на разтварящи се вълни и блестяща морска пяна се превърна в източник на дизайнерския елемент на къщата за гости“.

Тъмната фасада на хотела е претрупана с различни кръгли прозорци. През деня в отворите навлиза достатъчно естествена светлина, която осветяват интериора. През нощта кулата се превръща в светъл фар от външната страна, докато интериорът прилича на звездно нощно небе.

Къщата за гости с площ от почти 3000 квадратни метра се разпростира на три етажа. Тесни стълби свързват отделните нива, всички от които са декорирани с минималистичен дизайн. Общите пространства са боядисани в бяло, за да контрастират черния екстериор. На всеки етаж има открит балкон, който позволява на посетителите да седят и да се наслаждават на свежия морски въздух. Индивидуалните стаи за гости са подредени така, че да се възползват от естествената светлина през деня и от звездната атмосфера през нощта. Уникалните прозорци също предлагат великолепна гледка към морето и планините в далечината.

Източник: Inhabitat.com

Къща за гости е вдъхновенa от пяната в морето
Гласувайте за тази статия

placeholder