Лодка на слънчева енергия е превърната в прекрасен дом


От мръсни, рибарски миризливи лодки до екологично чисти луксозни баржи, лодките за отдаване под наем са извървели невероятно дълъг път. И ако мечтаете да плавате през някои от най-красивите водни пътища в света, Chinampa Houseboat може да бъде ваша за малко над $ 200,000. Красивата лодка с една спалня е не само слънчева, но се гордее с впечатляващ интериорен дизайн съставен от рециклирани мебели и ретро декорация.

Красивата лодка е с размери 17 на 3.5 метра и е истинско плаващо произведение на изкуството. Проектиран от настоящите си собственици, които работят в областта на озеленяването и модата, интериорът на плавателния съд е спокоен оазис, който е постигнат с обилна естествена светлина, високи тавани и преди всичко внимателно подбрани мебели.

За да придадат на пространството уникално и изтънчено усещане, притежателите на дизайнерски умения внимателно са избрали колекция от рециклирани мебели. Дневната и спалнята са светли и просторни помещения, благодарение на широките прозорци допускащи много естествена светлина. Помещенията са изпълнени с различни столове от средата на века и голям шкаф за книги.

В допълнение към невероятния дизайн, лодката се захранва от 4x 130w слънчеви панели, които позволяват да е енергийно независима. Освен това, лодката е готова за плаване през цялата година благодарение на качествената изолация и високоефективната отоплителна система.

Източник: Inhabitat.com

Лодка на слънчева енергия е превърната в прекрасен дом
Гласувайте за тази статия

placeholder