Лукс и свобода на две колела (видео)


Запознайте се с „Escher“ – зашеметяващ малък дом, който ще ви спре дъха. Проектиран и построен от New Frontier Tiny Homes, този великолепен мобилен дом използва хитър и пестящ пространството дизайн, висококачествени материали и изработка, за да докаже, че можете да живеете като цар и на най-тясното пространство. Escher съчетава рустикален облик със съвременен дизайн, за да оформи изненадващо луксозно и мечтано жилище.

Моделът Escher е проектиран и построен като семеен дом за двойка с дете. Въпреки че клиентите първоначално искат флагмена на фирмата „Алфа“, те по-късно решават да си направят модел по поръчка и така се ражда Escher, който е кръстен на тяхното дете. Подвижната къща е изработена от висококачествено дърво, а а на покрива намираме специално обработен метал. Домът постига просторното си усещане благодарение на високи тавани, достатъчно изолирани стъкла (по-специално стъклена двуметрова гаражна врата ) и вдлъбнати светодиоди. Масивът от топола се използва за интериорен сайдинг и таван. Оцветеното твърдо орехово дърво пък придава комфорта на пода.

Две спални са поставени в единия край на дома – в основната стая е спалнята с голямо легло , а детската спалня е разположена в просторно таванско помещение, достъпно чрез специална масивна дъбова стълба. Като цяло къщата предлага седем отделни пространства: две спални, кухня, офис, баня, дрешник със склад и трапезария. Трапезарията / дневната е разположена в просторна зона зад огромната стъклена витрина, която отваря дома навън. Движещите се и преобразуващи се мебели съставляват маса за хранене, две пейки, четири стола и две маси за кафе, които могат да се съхраняват под пода на кухнята и да осигурят допълнително скрито място за съхранение.

Прекрасната кухня разполага с порцеланова ретро мивка, плот за готвене с аспиратор, съдомиялна машина, направени по поръчка шкафове и стелажи, порцеланови плотове, както и специална медна облицовка. Плъзгащите се врати от хартия shoji разделят кухнята от главната спалня, в която се помещава на хидравличен асансьор, система позволяваща пространството отдолу да бъде изцяло запълнено. В противоположната страна на къщата има офис, гардеробна и баня. Офисът се състои от двуетажно орехово бюро и прозорци, които се отварят към външен бар. Банята включва тоалетна, мивка, пералня / сушилня, подова настилка от орех тип рибена кост и красив душ.

Удивителният дизайн на дома е впечатляващ. Изработката и детайлите издигат Escher високо над типичния малък дом. В допълнение към уредите от висок клас, къщата разполага с обзавеждане и детайли от камък и дърво, както и с уникална стена. Ценообразуването за Еscher започва от $ 139,000. Малкият дом наскоро беше представен и по телевизията в ред предавания.

 

Лукс и свобода на две колела (видео)
1 (20%) 1 глас(а)