Малко селце дава марсианско преживяване


В този етап от човешката история можем само да мечтаем, когато ще стъпим на Марс, но тази мечта става все по-реална и все по-близо до нас. За целта е създадено цяло селище наподобяващо база на Марс. Базата се намира в близост до мястото, където през 2015 г. бе заснет филмът „Марсианецът“. Посетителите могат да изпитат пълно марсианско усещане в близо 20 купола, поставени в близост един до друг.

Пясъчни и гранитни скални образувания, намиращи се насред пустинята, позволяват на туристите да се чувстват така, сякаш са пътували до червената планета. Всеки купол включва самостоятелен санитарен възел и панорамен прозорец за гледка към путинята Вади Рум.

5000 бедуини живеят в пустинята Вади Рум, която те наричат ​​Долината на Луната. От Suncity Camp заявяват, че могат да свържат посетителите с местни водачи бедуини, които те описват като гостоприемни и приятелски настроени. Бедуините имат задълбочени познания за пустинята, те са полуномади и мнозина все още живеят в палатки.

Suncity Camp разполага с ресторант, който сервира ястията на бедуините като агне приготвено под пясъка.Zarb, или агне приготвени под пясъка.

Все още не е ясна цената, която трябва да платите, за да нощувате в някой от куполите, но други съоръжения, които SunCity отдава под наем вървят между 159 и 318 долара на нощувка.

Малко селце дава марсианско преживяване
5 (100%) 1 глас(а)