Метрото на бул. „България“ е готово на 90%


Около 90% от строителните дейности по изграждането на метростанцията от Линия 3 на столичното метро „Бул.“България“ са изпълнени. Кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев провериха напредъка на обекта. В момента се изпълняват довършителни работи.

Метростанция „Бул. „България“ е разположена на кръстовището на бул. „България“ и бул. „Акад. Ив. Гешов“ и е част от Линия 3, която се изпълнява по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

Предвижда се в края на март да започнат изпитания с метровлакове по новия релсов път в участъка „Медицинска академия – „Красно село“.

В София вече са доставени 13 от новите метровлакове „Сименс“.

В момента от Линия 3 се изграждат 12 км. До края на тази година ще бъдат пуснати първите 8 км от тях: от бул. „Владимир Вазов“ през „Оборище“, „Орлов мост“, центъра, НДК, през „Александровска болница“, бул. „България“ до „Красно село“. През първата половина на 2020 г. ще бъде пуснато движението по втория етап – 4 км с 4 метростанции от кв. „Красно село“ през ж.к. „Овча купел“ до „Околовръстния път“ при кв. „Горна баня“.

източник: Столична община

research symptoms