Microsoft местят офиса си в дървени къщички в гората


Всеизвестен факт е, че служителите на Microsoft получават всякакви бонуси и привилегии, но едва ли някой е очаквал да се преместят в дървесни къщички в гората. Създадена за екипа на софтуерния гигант, дърворезба се състои от две красиви структури, построени около масивна ела, предоставяйки на щастливите служители спокойно място, заобиколени от порирода.

Постройките са дело на професионалиста по дърворезба Пийт Нелсън, който внимателно ги е поставил на 3.5 метра над земята около масивна тюркоазена северозападна ела. До къщичките се достига чрез рампа, която позволява дори на хора в инвалидни колички да стигнат до горе. Едната къщичка има заседателна зала със стени от овъглена дървесина и куполен таван с оберлихт, който наводнява изпълва пространството с естествена светлина. В хубавото време, служителите могат да дишат свеж въздух на кедровата веранда, окачена на дървени греди и кабели.

Дизайнът е вдъхновен от различни проучвания, които доказват, че служителите като цяло работят по-добре, когато са свързани с природата под някаква форма. За по-непретенциозните компании това може да означава поставяне на големи прозорци и множество саксии със зеленина, а може би и вертикална градина във фоайето.  Но Microsoft искада отиде малко по-далеч опитвайки се да даде на своите служители свободата да се отпуснат сред върховете на дърветата.

Източник: Inhabitat.com

Снимки: Microsoft Blog

research symptoms