Министър Аврамова има три приоритета


Съзнавам отговорността, която поемам с този пост. Държа на приемствеността и на три приоритета, които ще спазвам в работата си – ефективност, качество и контрол.

Това каза в кулоарите на Народното събрание днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след като встъпи в длъжност и добави, че за нея ще бъде ценно да получи подкрепата на досегашния министър Николай Нанков и да има възможността да използва неговите знания и опит.

Петя Аврамова заяви, че ще разчита на професионализма, опита и компетентността на всички служители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ще работя съвместно с общините в Република България, с бранша, със съсловните организации и вярвам, че с ангажираността на всички и на законодателната власт ще успеем да свършим работата, която ни предстои  за облагородяване на нашата държава, за добра градска среда и добри пътища, подчерта регионалният министър.

Николай Нанков изказа своята увереност, че Петя Аврамова ще се справи добре с очертаните приоритети. Изключително съм щастлив, че оставяме подредена къща на добър стопанин, каза той и изрази готовност да помага.

По-късно, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков представи на новия регионален министър екипа на ведомството.

Коя е Петя Аврамова?

Инженер Петя Аврамова е родена 1963 г. Завършва Техническият университет в София.  До 2009 г. се занимава с инженерна дейност.

Заместник- кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология в Община Враца от 2009 – 2011 г.

Председател на Общински съвет – Враца в периода 2011 – 2013 г.

Народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание от 6 МИР – Враца.

Избрана за народен представител в 44-то Народно събрание.

Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране. Председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.) Заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.)

Министър Аврамова има три приоритета
Гласувайте за тази статия

placeholder