Модерен дом сливащ се с природата

Архитектурата включва елементи вдъхновени от традиционните японски колиби


Базираното в Токио студио „Naoi Architecture & Design Office“ построи къща наречена „Hut in Tsujido“, която безпроблемно комбинира семейното жилище с природата.

„Клиентите ни се надяваха да комбинират усещането за природа с техния ежедневен живот, независимо дали се наслаждават на градинарството или просто хапват навън“, казват архитектите.

huthome2

Долният етаж се състои от отворен план с три зони: кухня и столова, хол, както и зона за отдих. Всички те преливат една в друга, но са разделени от бетонни секции, което създава различно усещане за всяко едно разделение. Вторият етаж е съставен от две спални и балкон, който е много уединен, но също така изпълнен със светлина.

Архитектите са включили елементи вдъхновени от традиционните японски колиби, включително отворен план на първия етаж и разпънат покрив. Подпорната стоманена конструкция на покрива отваря пространството и придава едновременно индустриално и изискано докосване.

huthome3

Домът е построен върху неравна основа като кухнята и столовата са леко потънали в земята. Разликата във височините позволява на светлината да изпълни дома и създава директен зрителен контакт с градинската обстановка навън.

huthome4

huthome5

huthome6

huthome7

huthome8

huthome9

huthome10

 

Модерен дом сливащ се с природата
5 (100%) 2 глас(а)

placeholder