Модерен коктейл от светлина и архитектура


Казват, че фотографът е художник, който умее да рисува със светлина. В архитектурата като че ли светлината не играе толкова съществена роля. Поне не винаго. Но ето тук, в тази обикновена на вид частна къща именно светлината е тази, която превръща обиталището в божествено място за живеене.

Вила Noord-Brabant е модерен жилищен проект, представляващ съвършеното сливане на осветление и архитектура – две материи, чието сливане в перфектна хармония ги кара да се допълват и укрепват взаимно. Всеки аспект от дизайна на осветлението е планиран внимателно, за да се наблегне на уникалнмия архитектурен стил на тази сграда. Съзнателното решение за непряката LED светлина акцентира върху чисти и модерни линии на екстериора. Вътре е създаден забележителен пространствен ефект чрез използването на осветителни тела, които създават илюзия за триизмерни светлинни колони. Колоните от ярка светлина чудесно подчертават височината и пространствеността на сградата.

Чрез смесването хладна и топла светлина из цялата къща, комбинацията от съвременни и естествени материали, използвани от архитекта, биват деликатно и в същото време настойчиво подчертани. Освен това светлината създава топлина и уют на местата, където е необходимо, създаване приятни зони на уют в откритото пространство. В СПА и фитнес зоната на дома са асъчетани сини светлинни акценти и растения, което сякаш „внася“ природата и водата и ги съчетава, създавайки здравословна и релаксираща обстановка.

С две думи, тук интериор и екстериор, осветление и архитектура са в пълна хармония – една красота, на която окото не може да се насити.

Модерен коктейл от светлина и архитектура
Гласувайте за тази статия