Модерно кафене в стар склад


Това съвременно кафене в Остин, Тексас, е проектирано от  Michael Hsu Office of Architecture. Архитектурното студио e поело предизвикателството да модернизира 5700 квадратни фута стар автомобилен склад в Източен Остин. Като се има предвид местоположението му, те се искали да го направят идеален за обществено ползване. Резултатът е вдъхновяващо съвременно кафене и съоръжения за обучение. Складът сега насърчава социалните контакти и творческото мислене.

„Опитахме се да запазим съществуващата стоманена конструкция и да използваме профила на гредите, за да издълбаем покрива”, казват архитектите. „Прозрачните поликарбонатни панели по протежение на северната стена и прозорците позволяват естествената светлина да изпълни кафенето.“

 

Интериорът се основава на съчетание от материали и текстури. Той приканва гостите да разгледат визуално всяко кътче на съвременното кафене. Архитектите са планирали разположението, за да увеличат синергията между функционалните области.

„Дизайнът се въртеше около централен бар, който позволява на гостите да изпитат всяка страна на кафенето. Повдига и разчупен бар насърчава взаимодействието между гостите и бариста ”, добавиха архитектите.

Информация, предоставена от Michael Hsu Office of Architecture; снимки на Chase Daniel

Модерно кафене в стар склад
Гласувайте за тази статия

placeholder