Моника Станишева: Нямам нищо общо с „Инерком“!


„Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния ПР ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение.“, заяви днес Моника Станишева в писмо, изпратено до медийте.

„Късно снощи уважаваният от мен вестник „Капитал“ публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив Груп“, с „Инерком България“ и сделката с ЧЕЗ.“, пише още тя

„Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция имаме нещо общо с ПР-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма „Инерком“ категорично е фалшива новина. Добре известно е, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени мета данните на документите във всеки файл. Учудващо е, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация.“, заявява Станишева.

Писмото й завършва с обещанието да се срещне в съда с всеки, който разпространява невярна информация и слухове. Междувременно преговорите за закупуването на ЧЕЗ и намесата на държавата в сделката продължават.

Моника Станишева: Нямам нищо общо с „Инерком“!
Гласувайте за тази статия

placeholder